Lassen van een 3D geprint (additive manufacturing) titanium turbine

Author Topic: Lassen van een 3D geprint (additive manufacturing) titanium turbine  (Read 8400 times)

Offline WeldTitan

  • Main sponsor
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Posts: 208
  • Titanium welding specialist
3D printen (sinteren) van metaal is voor ons als lasbedrijf ook enorm interessant, de mogelijkheden zijn enorm verruimd en verruimen met de dag!

Wij zijn zo'n beetje als eerste ingestapt op het gebied van lassen van 3D geprint metaal, dat was behoorlijk innovatief en erg lastig, we hebben er honderden uren aan R&D ingestopt want er was nog niks over bekend.
En testen lieten zien dat het materiaal in opnieuw vloeibare toestand (lasbad) in de verste verte niet leek op "normale" onderdelen van hetzelfde metaal.

Ondertussen zijn we een aantal jaren verder en lassen we voor meer dan 25 verschillende printbedrijven.
we voegen componenten samen die niet in één keer geprint kunnen worden maar wat ook veel voorkomt is foutjes, en lassen is dan vaak beter, sneller en goedkoper als opnieuw printen, zeker met dure metalen als titanium en tantalium.

We lassen dus regelmatig geprinte onderdelen, van farmaceutisch manifolds tot deeltjesversneller onderdelen tot compleet geprinte turbine motors.

Op dit moment zijn we zelfs bezig met een mini reactor voor Akzonobel, geprint in Tantalium, dan heb je het over extreem duur, sterk en onverwoestbaar metaal, er komt 400 bar op te staan en kan de meest agressieve vloeistof verdragen dat er bestaat op de wereld.

Hieronder wat foto's van een door ons gelaste turbine voor in een gasleiding van Exxon mobil, materiaal is Titanium Grade 5.
LKN WeldTitan, discover titanium welding at it's best.

www.weldtitan.com

Hello Guest! Replies in this topic have been hidden from view. You are currently missing 6 replies. Please register or login if you want to view the replies.