Nieuwe titanium legering met goud vier keer sterker!

Author Topic: Nieuwe titanium legering met goud vier keer sterker!  (Read 21634 times)

Offline WeldTitan

  • Main sponsor
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Posts: 208
  • Titanium welding specialist
Nieuwe titanium legering met goud vier keer sterker!
« on: 22 September 2017, 09:14:14 »
Aan de Rice Universiteit in Amerika is een materiaal ontwikkeld dat de rol van titanium bij knie- en heupoperaties zou kunnen overnemen. Wetenschappers hebben ontdekt dat door toevoeging van goud aan titanium een niet-toxisch materiaal ontstaat dat vier keer sterker is dan titanium zelf. De toepassingen zijn veelzijdig en te vinden in alle omgevingen waar duurzaamheid en slijtagebestendigheid een vitale rol spelen.

De ontdekking vond min of meer toevallig plaats tijdens het uitvoeren van experimenten op magnetisch materiaal dat van niet-magnetische elementen is gemaakt: een titanium/goud-mengsel in de verhouding 1:1. Voor het onderzoek worden het materiaal onder meer vermalen tot poeder om er röntgenfoto’s van te maken en zo de samenstelling, structuur en zuiverheid te herleiden. Dat bleek bij deze samenstelling echter niet mogelijk. Vervolgens werden er verschillende titanium/goud-samenstellingen gemaakt en vergeleken. De verhouding 3:1 bleek daarbij het sterkst.

De samenstelling wordt bij hoge temperaturen gemaakt. Hierbij wordt een nagenoeg zuivere kristallijne vorm van de legering gevormd waarvan de hardheid ongeveer vier keer groter is dan die van titanium. Alhoewel deze samenstelling al bestaat komt men er eigenlijk nu pas achter deze bijzondere eigenschap. Er wordt nu onderzocht of het materiaal nog harder kan worden gemaakt door het chemisch te behandelen.

Aangezien wij elk metaal lassen zijn we ook al bezig met de R&D voor dit nieuwe metaal zodat we het lassen ervan kunnen aanbieden zodra het op de markt komt  ;)
LKN WeldTitan, discover titanium welding at it's best.

www.weldtitan.com

Hello Guest! Replies in this topic have been hidden from view. You are currently missing 1 reply. Please register or login if you want to view the reply.