Titanium verspanen en de gevolgen voor lassen.

Author Topic: Titanium verspanen en de gevolgen voor lassen.  (Read 7369 times)

Offline WeldTitan

  • Main sponsor
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Posts: 208
  • Titanium welding specialist
Titanium verspanen en de gevolgen voor lassen.
« on: 4 November 2015, 15:01:07 »
Bij het lassen van titanium is schoon werken een absolute vereiste, meer hierover leest u in het topic Kan titanium gelast worden? (klik) en De kwaliteit en kleur van titanium laswerk. (klik)

Dit brengt nogal wat problemen met zich mee bij voorbewerkingen, waaronder het verspanen.

Bij het verspanen van titanium worden doorgaans koel en snij middelen gebruikt, dit geeft de beste resultaten.
Echter wanneer het titanium product na het verspanen nog gelast dient te worden moet er zeer goed gekeken worden naar het gebruik van deze middelen.

Zowel resten van synthetische als natuurlijke middelen hebben bij het lassen niet de voorkeur, de voorkeur van ons bestaat uit enkel water of droog verspanen.
Nadeel van droog verspanen is de warmte opbouw, en gloeiranden in het lasgebied zijn ook een probleem, hier bevinden zich namelijk opgenomen elementen uit de lucht.

Wilt u een titanium product gaan verspanen en moet het product erna nog gelast worden dan is het dus noodzakelijk om alle voor en nadelen, het gebruik of juist geen gebruik van snij en koel middelen en de toepassingen van het uiteindelijke product tegen elkaar af te wegen!

 :)


LKN WeldTitan, discover titanium welding at it's best.

www.weldtitan.com

Hello Guest! Replies in this topic have been hidden from view. You are currently missing 3 replies. Please register or login if you want to view the replies.