Kan titanium gelast worden?

Author Topic: Kan titanium gelast worden?  (Read 7174 times)

Offline WeldTitan

  • Main sponsor
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Posts: 208
  • Titanium welding specialist
Kan titanium gelast worden?
« on: 29 April 2015, 23:37:32 »
Titanium kan zeker gelast worden, maar niet zomaar!

Titanium lassen / titaan lassen is een heel specialistisch onderdeel in de metaal bewerking.
Titanium heeft de vervelende eigenschap elementen als zuurstof, stikstof en waterstof in zich op te nemen bij een temperatuur boven de 250 graden.
Een goede titanium las is zilver of strogeel van kleur, hoe meer verkleuring hoe meer opgenomen elementen en hoe brosser het titanium, verkeerd gelast en dus verontreinigd titanium is in tegenstelling tot bijvoorbeeld rvs niet meer te herstellen.
De enige manier om een goede titanium las te krijgen is d.m.v. een las couveuse gespoeld met argon, of indien op locatie waarbij een couveuse niet mogelijk is door het maken van een volledig inerte omgeving.

Naast het lassen in beschermde atmosfeer is het belangrijk dat het titanium niet te heet word, onderdelen brandschoon zijn en het voorbewerken gebeurt met HSS gereedschap dat alleen in contact is gekomen met titanium.
Al deze vereisten zorgen ervoor dat er in Nederland en zelfs in heel de wereld maar weinig bedrijven zijn die titanium goed kunnen lassen.
LKN WeldTitan, discover titanium welding at it's best.

www.weldtitan.com

Hello Guest! Replies in this topic have been hidden from view. You are currently missing 2 replies. Please register or login if you want to view the replies.