Titanium monstername lans

Author Topic: Titanium monstername lans  (Read 6809 times)

Offline WeldTitan

  • Main sponsor
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Posts: 208
  • Titanium welding specialist
Titanium monstername lans
« on: 14 March 2016, 08:52:23 »
Van deze titanium lans is de flens afgebroken, deze was op 3 punten aan de buis vast gevloeid. Aan ons de vraag of we er sterke lassen op kunnen zetten zodat deze niet meer los gaat.

De unieke lans wordt gebruikt voor het nemen van lucht monsters in de schoorstenen van chemische fabrieken om te controleren hoeveel schadelijke stoffen ze uitstoten.
Twee van de drie ingangen worden gebruikt als pitotbuis (voor de bepaling van de luchtsnelheid/drukverschil) en 1 buis voor het aanzuigen van de lucht waarmee de volumestroom berekend word. De lucht wordt via een verwarmde binnenbuis (om condensatie in de buis te voorkomen) via een pomp door een koolstofbuisje gestuurd. In een laboratorium wordt dan gekeken hoeveel schadelijke stoffen het koolstofbuisje heeft opgenomen. Omdat de hoeveelheid verplaatste lucht bekend is kan de uitstoot van de schadelijke stoffen bepaald worden. De lans is gemaakt van titanium omdat de temperatuur in de schoorsteen op kan lopen tot vele honderden graden Celsius.

http://www.lasklus.nl/titanium-lassen.html
http://www.lasklus.nl/Titanium-monstername-lans.html
LKN WeldTitan, discover titanium welding at it's best.

www.weldtitan.com

Hello Guest! Replies in this topic have been hidden from view. You are currently missing 2 replies. Please register or login if you want to view the replies.